Hundspel som livar upp vovven

Huvudsaken för hunden är naturligtvis att den får komma ut och röra på sig några gånger om dagen. Beroende på vilken slags hundras det är har den olika stort rörelsebehov, och olika mycket intelligens. Hundspel är någonting som kan stimulera hunden även inomhus och som ställer utmaningar för dess intelligens, som många hundar tycker är oerhört roligt. De enklaste metoden är att gömma hundgodis och sedan ge kommando om att hunden får leta upp dem. Att dressera den till att först vänta medan du gömmer godiset, och sedan söka på kommando, är nyttiga uppgifter, och hunden uppfattar dem genom den belöning som ju väntar, som mycket underhållande.

Hundspel med specialdesign

Tycker du att din hund behöver mer stimulans än ovan nämnda exempel ska du absolut kolla upp alla de hundspel som finns. Hundar tycker ofta om att spela knepiga hundspel och känna sig som vinnare när de lyckas lösa uppgifterna och kan få priser, se till att belöna din hund när den lyckas med uppdrag den får av dig.

Hundspel som hundar gillar

Ta till exempel ett hundspel som fungerar som ett pussel. Husse eller matte lägger godisbiten i en särskild del medan hunden ser på, och denna del sitter fastkilad av en annan del. Hunden måste komma på att den kan vrida på den sistnämnda delen för att få loss en av de delar som godisbiten ligger i. För att få ut godisbiten måste hunden välta omkull denna del. Det är ett riktigt avancerat hundspel, och även om det låter svårt, så är det många hundar som klarar av det. Ett annat exempel på hundspel är en rulle med hål i som matte eller husse lägger godiset i. Hunden kommer bara åt godiset om den lyckas få rullen att rulla, så att bitarna trillar ut genom hålen. Ett relativt enkelt hundspel som kombinerar lek och mat på ett roligt sätt.